Diş Beyazlatma Hakkında Her Şey

 Diş Beyazlatma Hakkında Her Şey

diş beyazlatma önce sonra
Diş beyazlatma yapılan kişinin, işlem öncesi ve sonrası aynı ışık koşullarında çekilmiş fotoğrafı.

Diş beyazlatma (tooth bleaching), son yıllarda değişen yaşam şartlarıyle birlikte, sağlıklı dişler yanında iyi bir gülümsemeye de sahip olmak isteyen insanların ilgi odağındaki kozmetik bir tedavidir. Bu da iyice artan estetik diş hekimliği konseptine eklenince, diş beyazlatma daha da popüler hale gelmiştir. İnternette konuyla ilgili pek çok yazı, video ve içerik var ancak çoğu ticari amaçlı olduğundan hastaları tatmin edecek yeteri kadar bilgi verilemiyor.

İşte bu yazı, diş beyazlatma hakkında her şeyi bulabileceğiniz, tüm merak ettiğiniz detayların cevaplarına ulaşıp, sorularınızı yorumlar kısmından sorabileceğiniz bir içerik formundadır.

İyi okumalar.

Not : Birçok ünlü sitede gördüğünüz limon, sirke, karbonat ile diş beyazlatma tamamen yanlış ve sağlıksız bir yöntemdir. Limondan gelen asit diş minesini yumuşatır ve karbonat da yumuşamış mineyi aşındırır. Mekanizma budur ancak bu çok zararlıdır. İleride çürük ve hassasiyetlere sebep olur.

Örneğin onedio.com ‘da verilen yazıdaki tekniklerin bazıları çok yanlıştır.

Diş Beyazlatma Hakkında Genel Bilgiler

Diş beyazlatma, 100 yıldan fazla süredir uygulanan ve hala geliştirilmeye devam edilen bir tekniğe dayanan, belirli kimyasal maddeleri kullanılarak, dişin renginde rol oynayan dentin ve mine tabakalarını, güvenli ve sağlıklı bir şekilde beyazlatma amacı taşıyan bir işlemdir.

Beyazlatmada kullanılan, karbamit peroksit ve hidrojen peroksit maddeleri temelde benzer mekanizmalarla etki göstermelerine karşın, markalara göre içerikte bu iki maddeden biri tercih edilmektedir. Genel olarak ofis tipi denilen, diş hekiminin klinikte uyguladığı yöntemde hidrojen peroksit kullanılırken, ev tipi uygulamalarda karbamit peroksit tercih edilir. Tabi bu kesin bir kural değildir.

Karbamit peroksit ve hidrojen peroksit maddelerinin diş yüzeyine nasıl etki ettikleri, çok ilginç bir şekilde halen tam olarak bilinmemektedir. İki ayrı teoriden daha güçlü olanı, bu maddelerin, sarı görüntüye sebep olan molekülleri daha küçük parçalara ayırarak ışığı daha iyi yansıtmayı sağlayarak beyazlattığı yönündedir.

 Diş Beyazlatma (Bleaching) Nasıl Yapılır ?

Diş beyazlatma belirli aşamaları olan, dikkat edilmesi gereken bir tedavi daha doğrusu bir kozmetik işlemdir. Sonucun mümkün olduğunca tatminkar olması adına, işlem öncesinde pek çok değerlendirme kriterine göre muayene etmek gerekir.

Bunları detaylı şekilde anlatmaya çalışalım.

1) Detaylı Muayene

Diş hekimine dişlerini beyazlatmak için başvuran hasta, aşağıdaki basamaklardan oluşan detaylı bir muayeneden geçirilir. Burada anlatacağımız beyazlatma,ofis tipi beyazlatma” olarak bilinen, klinik ortamında uygulanan tekniktir.

  • Hastanın Beklentisi  Genel şikayet, rahatsızlık nedir ? Ne kadar beyazlama istenmektedir? Kişiyi rahatsız eden şey gerçekten renk mi, dişeti rahatsızlığı mı, gülüşündeki bozukluk mu, yoksa dişlerin düzensiz formu mu ? gibi soruların cevapları hekim tarafından dikkatlice dinlenerek esas şikayet belirlenir.
  • Hekimin Hastaya Sunduğu – Hekim, tedaviyle nasıl bir sonuca varılacağını, tedavi aşamalarını, yapılacak işlemleri ve hastanın işlem sonrasında dikkat etmesi gerekenleri basit ve anlaşılır bir dille hastasına anlatır. Aksi halde hastanın hayalindeki beyazlık ve sonuç arasında fark olabilir çünkü genellikle insanlar reklam afişlerindeki, gerçekte pek mümkün olmayan beyazlığı hayal ederler.
  • Hastanın Günlük Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi – sigara, alkol, aşırı çay kahve tüketimi, eksik ağız hijyeni gibi durumlar, beyazlatma sonrası tedavinin etkin süresini kısaltacağı için bunları kontrol altına almak gerekir. Örneğin, aşırı kahve tüketiminin dişler üzerinde sarartıcı etki yaptığı bilinmektedir, bu durumda aşırı kahve içen birinin dişlerini beyazlattıktan sonra bu alışkanlığına devam etmesi durumunda dişer tekrar sararacaktır. Bu kaçınılmazdır, o yüzden bu etkenleri minimuma indirmek gerekir.
  • Diş Eti Sağlığı ve Oral Hijyen – Bütün estetik diş hekimiği uygulamalarında olduğu gibi, diş beyazlatma işleminde de öncelikle diş eti sağlığının mükemmel olması istenir. Elbette bu, ağız hijyeninin üst seviyede olmasıyla mümkündür. Değilse, öncelikle diş etini sağlıklı bir hale getirip, hastanın ağız bakım alışkanlığını iyileştirdikten sonra işleme devam etmek hekimlerin genel tercihidir.
  • Eski Restorasyonların (dolgu, porselen v.s. ) Değerlendirilmesi – Diş beyazlatma işlemi ile yalnızca dişler beyazlar. Geri kalan her şey eski renginde kalır. Bu ne demektir ? Örneğin hastanın ön dişinde, dişiyle aynı renkte estetik bir dolgu varsa, beyazlatmadan sonra dolgunun rengi sarı olarak orada sırıtacaktır. Aynı şekilde yine gülme hattı içinde bir porselen kaplama varsa yine beyazlatmadan sonra orada belli olacaktır. Bu durumda yapılacak şey şudur; öncelikle beyazlatma yapılır, yaklaşık 2 hafta sonra eski restorasyonlar değiştirilir. Çünkü beyazlatma ajanının etkisi işlemden 10-12 gün sonraya kadar devam edebilmektedir.
  • Çürük, Kırık ve Çatlak Dişlerin Tespiti – Diş beyazlatma ile ilgili insanların en çok şikayet ettiği durum işlem sırasında veya sonrasında hissedilen hassasiyettir. Çok hafif bir sızlamadan, uykudan uyandıracak bir ağrıya kadar geniş yelpazede hissedilen bu hassasiyetin belki de en önemli sebebi dişlerdeki çatlaklardır. Bir kırık yada çatlak varlığında, beyazlatma ajanı o çatlaktan içeriye hızla yayılır ve henüz seans bitmeden aşırı bir hassasiyet oluşur. Bunun önüne geçmek için, işleme başlamadan önce ilgili dişler incelenip, varsa öncelikle çatlak veya kırığın tedavisi yapılmalıdır.

    çatlak diş - diş beyazlatma - tooth bleaching
    Ön dişte çatlak varlığı. Bu durumda önce çatlağın durumu kontrol edilip eğer sorun teşkil etmiyorsa işleme devam edilir.

2) Beyazlatma İşleminin Aşamaları

Detaylı muayene sonrasında diş beyazlatma işlemine geçilir. Beyazlatmada anestezi uygulanmaz. Acısız bir işlemdir. İşlem şu basamaklardan oluşur;

  • Polisaj – Diş yüzeyinin yemek artıklarından, küçük yüzeysel lekelerden temizlenmesi işlemidir. Özel macun kıvamında maddeler diş yüzeyine sürülerek dişler, ucunda fırça olan bir aletle fırçalanır.

    diş beyazlatma - polisaj
    Beyazlatma öncesi polisaj işlemi.
  • Başlangıç Renginin Kaydedilmesi – Polisaj işleminden önce yada sonra dişlerin başlangıç renkleri kaydedilir. Böylece aradaki fark kolayca görülür hem de ilerdeki zamanlarda bir renk değişikliği olursa bunun derecesi daha iyi anlaşılır.

    diş beyazlatma - renk seçimi
    Renk cetveli ile başlangıç renginin kaydedilmesi.
  • Dil ve Dudakların Dişlerden Uzaklaştırılması – Beyazlatma maddeleri, yanak, dudak, dil ve diş eti gibi yumuşak dokular üzerinde hasar verici etkiye sahiptir. Bu yüzden bu bölgelere temas etmemelidir. Bunun için yapılmış apareyler işlem öncesinde uygulanarak, kolaylıkla yumuşak dokuların dişlerden uzaklaştırılması sağlanır.

    diş beyazlatma - tooth bleaching
    Dil ve dudakların “ekartör” ile uzaklaştırılması.
  • Diş Eti Bariyeri – Beyazlatıcı ajanların olası diş etine sızmasını, temas etmesini önlemek için diş etlerine ışıkla sertleşen sıvı formda bir bariyer uygulanır. Bariyerin başarılı uygulanması çok önemlidir aksi halde diş etleri de geçici olarak beyazlar. Durum geçicidir ancak hastaları ürküten bir tablodur.
    diş beyazlatma - diş eti bariyeri - tooth bleaching
    Diş eti bariyeri, sıvı halde enjekte edilip ışınla sertleştirilince sızdırmaz bir hale geçen bir maddedir.

    diş beyazlatma - tooth bleaching - diş eti beyalaması - diş eti yanması
    Diş eti bariyerinin hatalı uygulanması sonucunda diş etinin de beyazlaması. Bu geçicidir ancak istenmeyen bir durumdur.
  • Beyazlatıcı Ajanın Uygulanması – Dil ve dudaklar uzaklaştırılıp, sağlam bir diş eti bariyeri uygulanıp dişler kurutulduktan sonra artık güvenle beyazlatma ajanı uygulamasına geçilebilir. Aslında işin en basit basamağı budur. Beyazlatıcı madde dişlerin üzerine sürülerek beklenir. Üretici firmanın tavsiyesine göre değişmekle birlikte, bu süre seans başına yaklaşık 20 dakikadır. Süre boyunca hekim hastanın yanından ayrılmaz; işlemi sürekli takip eder, dil ve dudakları kontrol eder, olası bir aşırı hassasiyet durumuna bağlı olarak seansı sonlandırabilir. Bazı markalarda, beyazlatma ajanının daha hızlı etki etmesi için bir ısı kaynağı gerekir. Bu ısı genellikle bir ışık kaynağından sağlanır. Ancak son araştırmalara göre, ışıkla beyazlatmanın ışıksız beyazlatmaya göre bir farkı bulunmamıştır. Toplumdaki genel kanı, mavi ışığın lazerle beyazlatma olduğu yönündedir ki bu son derece yanlıştır. Etkili olması için dalga boyu ayarlanmış bu yüzden mavi olan normal bir ışıktır. Lazer değildir. Gerçek lazerle beyazlatma ise, rutin olarak kullanılmayan bir işlemdir.
diş beyazlatma - beyazlatma ajanı uygulaması
Beyazlatma ajanının diş yüzeyine uygulanması. Görüldüğü üzere, ekartör dil ve dudakları ortamdan uzaklaştırırken, diş eti bariyeri diş etini korumaktadır. Renkler markaya göre değişebilir.
diş beyazlatma - bleaching - lazer
Beyazlatma ajanını aktive etmek için ışık uygulaması. Bu ışık lazer değildir
  • Temizleme ve Kontrol – Seans bitiminde, dişler su ile yıkanır, gerekli görülürse duruma göre yeni bir seans hemen yada bir kaç gün sonra tekrarlanabilir. Diş yapısı ve istenilen beyazlık derecesine göre çoğunlukla 2-6 seans uygulama yapılabilir. İşlemler bitince bitiş rengi de kaydedilir. Dişlere hassasiyeti minimuma indirmek için flor jel uygulanabilir, bu daha çok hekim tercihidir. Diş etleri için de E vitamini uygulanabilir.  Sonraki saatlerde hassasiyet olma ihtimali varsa ağrı kesici reçete edilebilir. Hastaya dikkat etmesi gereken şeyler, örneğin bir süre kahve içmemesi söylenir. Ev tipi beyazlatma uygulanacaksa, o şekilde tedavi devam eder. Uygulanmayacaksa, beyazlatma işlemi bitmiş olur ve hekim hastasını sonraki haftalarda kontrole çağırır.

Ev Tipi Diş Beyazlatma

Ev tipi diş beyazlatmanın amacı, ofis tipi beyazlatma ile elde edilen rengin daha doygun ve daha uzun süreli olmasını sağlamaktır.

Yani, 6 ayda bir 2-3 gün süreyle günde 4 saat ev tipi beyazlatma kullanılması halinde dişlerin rengi geriye dönmeyecektir denilebilir.

Ev tipi beyazlatma ilk 2 hafta hergün günde 3n az 4 saat uygulanmalı sonrasında ise 6 ayda bir uygulanmalı. Bu protokol hekimin kullandığı markaya göre değişebilir ama genellikle böyledir.

Ofis tipinden farklı olarak, ev tipi beyazlatma çok daha basit bir işlemdir. Tüm aşamaları hastanın kendisi uygular. Dişlere uyumlu şeffaf plakların içine beyazlatıcı ajanlar sürülerek belli süre tutulur. Genellikle yemek yiyilmediği için gece uyurken tercih edilir.

Eğer ev tipi beyazlatma, ofis tipini takiben yapılıyorsa zaten hekim, hastasına gerekli her şeyi anlatacaktır.

Ancak burada çok önemli olan bir detay vardır. Ev tipi beyazlatmayı internetten alıp uygulamak son derece yanlıştır. Öncelikle bir diş hekimine muayene olup, yazıda belirttiğimiz kriterler hekime danışıldıktan sonra ev tipi beyazlatma uygulanabilir. Aksi taktirde yine yukarıda saydığımız diş etinin de beyazlaması, diş etinin yanması, aşırı hassasiyet gibi şikayetlerin görülmesi kaçınılmaz olur.

diş beyazlatma - ev tipi beyazlatma
Ev tipi beyazlatmada, kişiye özel hazırlanan şeffaf plaklar içerisine beyazlatma ajanları sıkılarak dişlere uygulanır.

Endo Bleaching ( Kanal Tedavili Dişlerin Beyazlatılması )

Kanal tedavisi uygulanmış dişlerde belli sebeplere bağlı olarak zamanla renkleşmeler görülebilmektedir. Özellikle ön bölge dişlerinde bu durum estetik olarak büyük bir sorun yaratmaktadır. Bu gibi durumlarda sadece sorunlu dişe beyazlatma yapılarak sorun çok basit bir şekilde çözülebilir.

* Kanal tedavili dişlerin neden renkleştiğiyle ilgili detaylı bilgileri “Kanal Tedavisi Hakkında Her Şey” adlı yazımızda öğrenebilirsiniz

kanal tedavili dişte beyazlatma - endo bleaching
Kanal tedavili ön bölge dişleri içlerine enjekte edilen beyazlatma ajanları ile hızlıca beyazlatılabilir.

İşlem, kanal tedavili dişin içerisine 1-2 hafta süreyle duracak şekilde beyazlatma ajanı uygulanması şeklinde gerçekleşir. Daha sonra dişin içi beyazlatma ajanından temizlenerek kalıcı dolgusu yapılır.

kaanl tedavili dişte beyazlatma - endo bleaching
Tek dişe uygulanan beyazlatmanın öncesi ve sonrası.
***

Diş Beyazlatma Hakkında Merak Edilenler

* Ağrısız Acısız Beyazlatma Mümkün mü ? 

Evet mümkün.

Hatta işlemler yukarıda detaylıca belirtilen şekilde yapılırsa hemen hemen tamamen acısız geçmektedir. Bazı hastalarda ağrı kesici kullanmayı bile gerektirmeyecek çok hafif bir sızlama olabilir, o da istenmezse bir ağrı kesici (minoset, apranax, catafalam, asprin v.b. ) ile şikayetler minimuma indirilir.

Ben kendime de yaptırdığımda hiç sızlamam olmadı. Bu biraz da sanırım bünye ile alakalı bir durum. Geçen yaz bir hastam ikinci seansı yaptıramamıştı. O kadar sızlamıştı. Genellikle çoğu kişide beyazlatmada sızlama olmaz.

* Beyazlatma Dişlere Zarar Verir mi ?

Hidrojen peroksit ‘in dişin sert dokuları olan mine ve dentinde mineral ve kalsiyum kaybına sebep olabileceği bazı araştırmalarda belirtilmiştir. Fakat bazı araştırmacılar da bunun bir kaç hafta içinde geri dönebilir ve klinik açıdan önemsiz bir kayıp olduğunu belirtmişleridir.

Uygun teknik ve malzemelerle yapılan beyazlatma zarar vermez.

Diş beyazlatmanın zararı ancak uygun olmayan tekniklerle yapıldığında mümkün olabilir.

Mesela; işlemden sonra en az 24 saat renkli şeyler yiyip içmemeye dikkat edilmelidir. Hekim bu işte yeterli bilgi sahibi olmalı ve tekniği kusursuz uygulamalıdır.

* Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir ?

Malesef bu konuda iyi şeyler söylenemez. Haber sitelerinden, dergilere kadar her yerde o kadar çok kulaktan dolma bilgi var ki bunların neredeyse tamamı yanlış hatta diş sağlığına zararlı bilgilerden oluşmaktadır.

Tuz ruhu, karbonat, limon, beyazlatma pastası v.b. gibi teknikler faydadan çok zarar vermektedir. Örneğin limon sıkılmış karbonat diş yüzeyini ileri derecede aşındırarak beyaz görüntü verebilir ancak sonrasında yapısı bozulan mine tabakası hızla renkleşecek ve hatta parlaklığını yitirecektir.

Beyazlatma ile ilgili en doğru yöntem bir diş hekimine danışmaktır.

* Kalıcı Diş Beyazlatma Mümkün mü ?

Kalıcı diş beyazlatma kullanılan teknik ve hasta ile ilgilidir.

Teknik olarak benim uyguladığım ve en güncel olan işlem şu şekildedir;

Diş taşı temizliği, polisaj, 4 seans ofis tipi, ev tipi beyazlatma uygulaması.

Bu şekilde bir beyazlatma yapılır ve hasta da dikkat ederse diş beyazlatma, 4-6 ayda bir ev tipi uygulandığı müddetçe kalıcı olacaktır.

İşlemlerinden sonra şayet hastanın aşırı çay, kahve, sigara, alkol gibi alışkanlıkları varsa yada  ağız hijyeni iyi değilse yaklaşık bir yıl içinde beyazlama etkisi yok olabilir.

Kalıcı diş beyazlığı teorik olarak ev tipi beyazlatma ile mümkündür.

Kişinin aşırı çay, kehve, alkol gibi alışkanlıkları yoksa ve diş hekimi kontrolü altında ise hekim gerekli yerlerde ev tipi beyazlatmayla da takviye ederek kalıcı bir beyazlık sağlanabilir.

Bazı hastaların alışkanlıkları o kadar iyi ve diş yapısı o kadar uygun olur ki, sonraki süreçte başka hiç bir işleme gerek kalmadan kalıcı beyazlık devam eder.

* Lazerle Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır ?

Yukarıda “beyazlatıcı ajanın uygulanması” başlığında belirttiğim gibi, insanların lazer sandığı mavi ışık aslında normal bir ışıktır ve beyazlatıcı maddenin ısısını artırmak suretiyle daha hızlı etki etmesini sağlamak haricinde bir işlevi yoktur.

Yani o mavi ışık olmadan da aynı etki sağlanabilmektedir. Son yıllarda yapılan araştırmalar, mavi ışığın herhangi bir etkisinin bulunmadığını, bunun daha çok bir pazarlama tekniği olduğunu belirtmişlerdir. Elbette bu araştırmalara güvenmeyen hekimler de vardır ancak genel kanı bu yöndedir.

Gerçek lazerle beyazlatma ise pek kullanılmayan ama var olan bir yöntemdir, onun detaylarına girmiyoruz.

* Beyazlatıcı Macunlar İşe Yarar mı ?

Bazı macunların içeriğindeki az miktarda karbamid peroksit/hidrojen peroksit maddeleri ve lekeleri gidermeye yardımcı olan aşındırıcı partiküller bir nebze beyazlatmaya yardımcı olabilir ama yine de pek işe yaramaz. Bu da bir pazarlama stratejisidir. Hele koyu renkli beyazlatma macunları tam bir yalandır, şöyle ki; fırçalarken görünen koyu renge göz alışır ve su ile çalkalayınca kişi dişlerinin beyazladığını düşünür oysa beyazlama yoktur. Hatta kusularında dahi bir süre sonra etkinin geçtiği yazar ki bu da zaten gözün alışma süresidir.

* Diş Beyazlatma Kanser Yapar mı ?

Kullanılan karbamid peroksit ve hidrojen peroksit maddelerinin, kansere sebep olan serbest radikalleri ortaya çıkarabildikleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır ancak diş beyazlatma sırasında kullanılan maddeler hem kana yani vücuda karışmadığından hem de kansere sebep olacak kadar yoğun konsantrasyonda olmadığından güvenle kullanılmaktadır.

* Hamilelerde Diş Beyazlatma Yapılır mı ?

Hamile veya emziren bayanlarda işlem önerilmemektedir. Bunun sebebi zararlı olması değil, zararsız olduğunun hamilelerde test edilemiyor olmasındandır. Bu yüzden kaçınmak en garanti yoldur.

Diş Beyazlatma Fiyatları

Diş beyazlatma fiyatları klinikten kliniğe çok farklılık gösteriyor. Peki bu fiyat farkının sebebi nedir ? Marka mı, yöntem mi, seans sayısı mı, muhit mi, hekim tecrübesi mi, neye göre karar verelim ? Bu konu, bu başlığa sığmayacak kadar uzun olduğu için, yeni bir yazı ile diş beyazlatma fiyatları hakkında bilgi veriyorum.

İlgili yazı için aşağıdaki linke tıklayarak diş beyazlatma fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Fiyatları

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Birden fazla diş beyazlatma yöntemi mevcut. Bu başlık da başka bir yazının konusu.

Diş beyazlatma yöntemleri için aşağıdaki linke tıklayarak ilgili yazımı okuyabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Bize Ulaşın

Yorum, düşünce ve merak ettiklerinizi aşağıdaki yorumlardan bana iletebilirsiniz.
Hakkımda, iletişim, kampanyalar, tedavi fiyatları gibi sayfalara erişmek için ana sayfaya dönebilirsiniz.
Sağlıklı günler dilerim.

Osmaniye Diş Kliniği, Bakırköy
05538885444

Yorumlar 

blank
Merhaba, 2013 Yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 'nden mezun oldum. 5 yıl farklı kliniklerde çalıştıktan sonra 2018 yazında Osmaniye Diş Kliniği 'ni açtım. Bu sitede, ağız ve diş sağlığıyla ilgili farklı konularda yazıları, sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Siz de merak ettiklerinizi bana sorabilir, bilgi alabilirsiniz. Bana ulaşmak için yazıların altındaki yorumları kullanabilirsiniz.

YORUMLAR

e-mail bildirim sistemi, sayesinde yorumunuz cevaplandığında mail adresinize bir bildirim gelir. Bu sebeple, mail adresinizi doğru yazmanızı rica ederim. Mail adresiniz görünmeyecektir ve mail adresinize asla reklam, spam virüs v.b. gelmeyecektir.

***

9 YORUMLAR

  1. Normalde internette bir sitede yazı okuduğumda hiçbir zaman yorum yapmadım çünkü yorum yapma ihtiyacı duymadım. Lakin sizin blogunuzu okuduğumda kesinlikle yorum yapmam gerektiğini düşündüm. Aklımdaki bütün soruları cevapladınız, tüm konulara değinmişsiniz. Gerçekten teşekkürler.

  2. Hocam merhabalar oncelikle bizi bilgilendirdiginiz icin teskkr ederiz. Bende dişlerime bleacing ofis tipi beyazlatma uygulicam hangi marka beyazlatma ürünü onerirsiniz kullanilan malzeme sizce onerdiginiz var mi benim doktor (sdi pola office onerdi sizce sizin en iyi önerdiğiniz bi urun var mı?

  3. Merhaba dıslrerım on yuzden ıs etının ustunden neredeyse yarıya kadar curudu bende 10 sene once dıs hekımıne godıp danıstım neredeyse tum dıslerıme dolgu yapıldı ve suanda mutıs rahatsızım dıslerım lekelı ve sarı tamamen pıskolojım bozuldu kaplamA ıstedım ama kımse onermıyor dıslerımın saglıklı oldugunu soyluyor ve kendı dısın baska dıyor haklılarda. Beyazlatma yaptorıcam ama ofıste ev tıpımı alsam dıyede dusunuyorum. Ondekı dolgular beyazlatma ıcın cok problem olurmu 😔😔

  4. Merhaba
    Lamine dislerde beyazlatma oluyormu suanda disimin rengi sari gibi 3 disime laminw uapmayi dusunuyorum dislerimin renginde ileride beyazlaa dusunursem lamineler eski rengindemi kalir veya smdi beyzlatp lamine yaptirsam ileride kendi dislerim sararip sırıtirmi

  5. Protez ve Beyazlatma adı altında tüm bilgi içeren yazılarınızı keyifle okudum ve anladım. Terimleri açıklayarak yazmış olmanız beni okurken daha da bilgilendirdi. Gerçekten çok güzel bir dil ile yazılmışlar. Rusya’da yaşıyorum ve eşime protez tedavisi, kendim için de beyazlatma istediğim için yazılarınızı okudum. Sizi tebrik ve size teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız
İsminizi Yazınız