Diş Ağrısı

Diş Ağrısı Nasıl Geçer ?

dis-agrisi-nasil-gecer

“Diş ağrısının en hızlı ve kesin çözümü diş hekimi müdahalesidir.”

 

 Diş ağrısı en şiddetli ağrılardandır. Maalesef toplum olarak düzenli diş hekimine gitme alışkanlığımız olmadığı için, diş hekimleri dahil hepimiz diş ağrısını bir dönem çekiyoruz. Kimisi sızlama başladığında hemen diş hekimine giderken, kimisi aylarca ağrı çekmekte. Diş ağrısı başladığı zaman elbette en doğrusu bir diş hekimine gitmektir ancak diş hekimine hemen gitmenin mümkün olmadığı zamanlarda ağrıyı hafifletmenin bazı yolları vardır.
 Bu yazımızda diş ağrısı için hangi durumda hangi ilaçların iyi gelebileceğinden ve evde uygulayabileceğiniz pratik yöntemlerden bahsedeceğiz.

 

* Doktorunuza danışmadan ilaç almayınız !
* Dişlerin üzerine asla ilaç bastırmayınız !
* Alerjik bir bünyeye sahipseniz ilaç alırken dikkat ediniz.
* Yazıdaki tüm çözümler genel durumlar içindir. 

Diş Ağrısı Sebepleri ve Çözümler

*Şişlik ve Zonklama Tarzında Ağrı; Diş ağrısına şişlik eşlik ediyorsa, büyük ihtimalle bir iltihaplanmadan söz edilebilir. Eğer böyle bir durum varsa asla diş hekimine danışmadan antibiyotik alınmamalıdır.
*Şimşek Çakar Tarzda Diş Ağrısı; Dişin sinirlerine yaklaşmış olan derin bir çürükten bahsedilebilir. Apranax, Majezik, Cataflam v.b. ağrı kesiciler alınabilir. Dişleri fırçalamak ve bölgeyi diş ipi ile temizlemek ağrıyı hafifletir. Tuzlu su ile gargara yine temizleyici etkisi ile diş ağrısını hafifletir. Diş ağrısına karşı evde uygulanabilecek en etkili ve hızlı yöntem; küçük bir pamuğa karanfil yağı damlatıp çürük dişin içine koymaktır. Karanfil yağı yoksa ezilmiş karanfil de diş ağrısını ciddi derecede hafifletir.

dis ağrısının hızlı çözümü

“Her evde bulunabilen karanfil, diş ağrısı şikayetini hızlıca geçirebilir.”

 

*Sürekli Genel Sızlama; Genele yayılan bir sızlama çoğu zaman diş eti problemlerinin ortaya çıkardığı bir tablodur. Kırmızı, ödemli, fırçalarken kanayan diş etleri duruma eşlik eder. Dişleri fırçalamak, tuzlu su ile gargara sızlamayı hafifletici etki gösterir.
*Enseye, Kulağa, Boyuna, Boğaza Vuran Derin Ağrı; Yirmi yaş dişi ağrısı olabilir. Çenede en geride olan bu dişlerin ağrısı çoğu zaman derin ve yaygın hissedilir. Ağrı kesici ilaçlar diş hekimi muayenesine kadar durumu idare etmeye yardımcı olabilir.
20 yaş dişleriyle ilgili detaylı bilgiler için 20 ‘lik Dişler , Sorunlar, Çözümler adlı yazımızı okuyabilirsiniz.
*Dişlerin Yemek Yerken, Su İçerken Şiddetli Sızlaması; Derin bir çürük yada yaygın bir diş eti çekilmesi tablosu akla gelir.
*Geceleri Diş Ağrısı; Aşırı derecede çürümüş ve iltihaplanmaya başlamış dişlerde görülen bir ağrı türüdür. Çoğunlukla basit dolgularla kurtarılamazlar, kanal tedavisi veya çekim gerekir. Ağrı kesicilerin pek fayda etmediği bu durumda soğuk su ile çalkalama, buz uygulaması ağrıyı bir nebze hafifletir.
*Çene Eklemi Kaynaklı Ağrı; Tek veya çift taraflı hissedilen bu ağrı, yemek yerken, ağız açılırken daha şiddetli hissedilir. Bazen çene hareketleri sırasında sesler de duyulabilir.
 Eklem rahatsızlığına bağlı, çiğneme kasları ağrıları özellikle sabahları hissedilir.
Ağrı kesici, kas gevşetici ilaçlar kişiyi rahatlatmasına karşın en kısa zamanda bir diş hekimine muayene olunmalıdır zira eklem rahatsızlıkları ciddi sayılabilecek bir durumdur. 
*Üst Çene Dişlerinin Hepsinde Ağrı; Özellikle soğuk havalarda, sinüzit rahatsızlığına sahip kişilerde görülür. Hastanı şikayeti üst çenedeki tüm dişlerde ağrı olmasıdır. Bunun sebebi, üst çene dişleri köklerinin iltihaplı sinüs boşluğuna yakın olmasıdır. Eğer gerçekten dişlerle ilgili bir sorun yoksa KBB uzmanına görünmek gerekir.

Bize Ulaşın

Yorum, düşünce ve merak ettiklerinizi aşağıdaki yorumlardan bana iletebilirsiniz.
Hakkımda, iletişim, kampanyalar, tedavi fiyatları gibi sayfalara erişmek için ana sayfaya dönebilirsiniz.
Sağlıklı günler dilerim.

Osmaniye Diş Kliniği, Bakırköy
05538885444

Yorumlar 

blank
Merhaba, 2013 Yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 'nden mezun oldum. 5 yıl farklı kliniklerde çalıştıktan sonra 2018 yazında Osmaniye Diş Kliniği 'ni açtım. Bu sitede, ağız ve diş sağlığıyla ilgili farklı konularda yazıları, sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Siz de merak ettiklerinizi bana sorabilir, bilgi alabilirsiniz. Bana ulaşmak için yazıların altındaki yorumları kullanabilirsiniz.

YORUMLAR

e-mail bildirim sistemi, sayesinde yorumunuz cevaplandığında mail adresinize bir bildirim gelir. Bu sebeple, mail adresinizi doğru yazmanızı rica ederim. Mail adresiniz görünmeyecektir ve mail adresinize asla reklam, spam virüs v.b. gelmeyecektir.

***

11 YORUMLAR

  1. Hocam 5 yasinda oğlum var alt dışı çürük ve agrisi cok oluyor doktora götürdüm kanal tedavisi diyor çok kararsızım bu yaştaki çocuğa kanal tedavisi beni korkutuyor açıkçası.

  2. merhaba hocam benim dişimde iltihap var doktora gittim bana ilaç verdi çekilmesi gerek dişin agrimasindan 3 gün sonra şişlik meyd

  3. Hamilelikte dis icin hangi antibiyotigi icebiliriz.discim git bi kadin dogum dr yazsin diyor kadin dogum dr discin iyi bir dr olsaydi bana yollamazdi dyo ve ilaci vermedi kaldim ortada agridan ölüyorum 30 haftalik hamileyim disim oyuk bir vaziyette kok kismindan bir bölümünü gecen ay cekti diger kalani duruyor

    • Diş hekiminiz, kadın doğumcunuza durumunuzu belirten bir yazıyla sizi göndermeli ona göre fikir almalıydı. Antibiyotikler bazı gebeliklerde sakıncalı olabiliyor ve bu bir diş hekiminin alanı değil. Hekiminiz “git yazsın” dediyse yanlış yapmış. Başka bir hekime gidiniz. Yine de kadın doğum doktorunuzun bilgisi haricinde bir ilaç alamazsınız.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız
İsminizi Yazınız